Samsung, Galaxy M20 ve M10’un piyasaya sürülmesiyle birlikte, cep dostu akıllı telefon pazarında büyük bir pay kapmayı başardı. Bu iki akıllı telefon Android 8.0 işletim sisteminde bazı güzel donanım özelliklerine sahip olsa da, çeşitli kronik problemlere sahiptir. Bu yazıda, Samsung Galaxy M20’de ortaya çıkabilecek en yaygın bazı sorunları ve bu sorunları çözmenize yardımcı olacak çözüm yolları üzerinde duracağız. Telefonunuzda karşılaştığınız sorunlara uygun bir çözüm yolu bulamazsanız, yorumda bulunabilirsiniz.
1. Samsung Galaxy M20 Wifi bağlanmıyor
iPhone veya Samsung’un amiral gemisi bir akıllı telefonuna sahip olsanız da, bu sorun oluşabilir. Telefonunuzu belirli bir WiFi kaynağına bağlamaya çalışıyor olabilirsiniz ancak bu gerçekleşmeyebilir bu sorun Samsung m20 sorunları içerisinde dikkat çeken bir durumdur. Bu sorunun farklı sebepleri olabilir. Bu nedenle, bu sorunu çözmek için farklı yöntemler uygulamanız gerekir.
Daha önce bu WiFi kaynağına başarılı bir şekilde bağlanabildiyseniz, telefonunuzu yeniden başlatmanız sorunu gidebilir. Sadece bir yeniden başlatma, ağlar, performans ve kararlılık dahil olmak üzere birçok sorunu düzeltir.
Daha doğrusu farklı cihazların o WiFi kaynağına bağlanıp bağlanmadığını kontrol etmeniz gerekir çünkü sorun WiFi yönlendirici ile ilgili de olabilir. Diğer cihazlar bu WiFi yönlendiricisine bağlanıyorsa sorun telefonda demektir.
Eğer WiFi erişimi sağlayan modeminiz erişebileceğiniz bir yerdeyse bunu yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz. Bu yönlendirici ya da modem açıldıktan sonra telefonunuzu tekrar bağlamayı deneyin.
Bu da işe yaramazsa Ayarlar -> WiFi ve İnternet -> WiFi -> Kayıtlı Şebeke’yi açın ve bağlandığınız Şebekeye dokunun. Ardından, ‘Unut’ düğmesine dokunun. Tamamen yeni bir bağlantı kurun.
Bunlardan biri telefonunuzdaki WiFi ile ilgili sorunu çözmelidir.
2. Samsung Galaxy M20 eşleştirme sorunu
WiFi sorununa benzer şekilde, Samsung m20 sorunları arasında bir de Bluetooth sorunu vardır. Bluetooth kulaklığı veya benzer cihazları eşleştirmeye çalıştığınızda gerçekleşir. Bu sorun bende hoparlörlerime ve kulaklıklarıma bağlanmaya çalıştığımda oluşuyor. Bu sorunu çözmek için, genellikle telefonumu ve bu Bluetooth aygıtlarını yeniden başlatıyorum ve sorun çözülüyor.
Samsung m20 sorunları arasına yer alan, bu sorunu, telefonunuzda çözmenize yardımcı olacak diğer öneriler:
Çoğu zaman, sadece bir yeniden başlatma, bu sorunları düzeltir. Her iki cihazı, telefonunuzu ve Bluetooth cihazını yeniden başlatmayı deneyin. Büyük olasılıkla, bu sorunu çözecektir.
Ardından, daha önce bu cihazı başarıyla eşleştirdiyseniz, bağlantıyı unutmayı deneyebilirsiniz. Sadece Bluetooth ayarlarını açın ve kayıtlı ağlara dokunun. Şimdi, Bluetooth cihazına dokunun ve ‘Unut’ üzerine dokunun. Şimdi, yine cihazı eşleştirin.
Cihazı ilk kez bağlıyorsanız, telefonunuzun bağlantı kurma sınırına ulaşmış olma ihtimaliniz vardır. Yine, Bluetooth ayarlarını açın ve kaydetme ağları üzerine dokunun. Bazı bağlantıları kaldırın. Bundan sonra, bu Bluetooth cihazını eşleştirmeyi deneyin.
Ayrıca, telefonunuzun keşfedilebilir olduğundan emin olun. Bluetooth ayarlarını açın ve görünür olarak ayarlandığından emin olun.
Bunlar, Bluetooth cihazının Samsung Galaxy M20 ile eşleşme sorununu düzeltmek için yeterli çözümlerdir.
Bunlardan hiçbirisi çalışmazsa, telefonunuzdaki Ağ ayarlarını sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Bu işlem Android telefonda ağ ve bağlantı ile ilgili sorunları düzeltmek için yardımcı olur.
3. Samsung m20 ısınma sorunu
Samsung m20 sorunları arasında ısınma problemlerini gözlemlemek oldukça yaygın bir durumdur. Bu sorun genellikle kullanılan teknoloji sebebiyle olur. Mevcut akıllı telefonlarımız daha hızlı şarj etmek ve daha iyi pil ömrü sunmak için tasarlandı.
Telefonunuzun şarj olurken ısındığını gözlemlerseniz, çok endişelenecek bir şey yoktur. Bu normaldir ve telefonunuzu şarj olurken kullanmamanızı öneririz. Samsung m20 ısınma sorunu durumunu çözmek için önerebileceğimiz diğer şeyler;
Telefonunuzu fişe takılıyken kullanmamalısınız. Şarj sırasında bir sıcaklık artışı gözlemlemek normaldir. Telefon daha hızlı şarj olması için optimize edilmiş olabilir ve dolayısıyla bu şekilde ısınma ihtimali vardır.
Oyun oynarken telefonunuzun ısındığını gözlemlerseniz, endişelenmenize gerek yoktur. Oyun oynarken veya ağır uygulamalar kullanırken, CPU ve GPU birimleri sürekli kullanılır ve bu da cihazı ısıtır.
Telefonunuz anormal ısınırsa, bazı uygulamaların arka planda çalışması ve güç kaynaklarını sınırsız kullanma olasılığı vardır. Ayarlar>
Pil> Pil Kullanımı> Diğer> Pil kullanımını optimize et öğesine gidin ve ‘Tüm Uygulamalar’a dokunun. Bu, uygulamaların aşırı pil kullanmasını engleler.
Ardından, gereksiz verileri telefonunuzdan silebilirsiniz. Telefonunuz zaman içinde sistemi olumsuz yönde etkileyen birçok lüzumsuz dosya ve veri toplama eğilimindedir. Telefonunuzu temizlemek için, Ayarlar menüsünü açın ve Depolama üzerine dokunun. Bu menünün altında ‘Depolamayı Temizle’ öğesini bulacaksınız. Bu işlemi gerçekleştirmek için butona dokunun.
Ayrıca, kurtarma modunu kullanarak telefonunuzdaki tüm önbellek bölümünü silebilirsiniz. Bu tamamen telefonunuzu temizleyecektir.
Bu tavsiyelerden hiçbirisi işe yaramıyorsa telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi yapmanız gerekebilir. Bu işlem, tüm üçüncü taraf uygulamaları, yapılandırmayı ve dosyaları silecektir. Böylelikle Samsung m20 ısınma sorunu çözülmüş olacaktır.
4. Samsung Galaxy M20 uygulamalar çöküyor
İşte Samsung Galaxy M20 akıllı telefonunuzdaki uygulama çökmelerini düzeltmenize yardımcı olacak bazı yararlı öneriler.
Belirli bir uygulamanın anormal davrandığını anlarsanız, uygulamaylai lgili önbellek dosyalarını silmelisiniz. , Bunun giriş bilgileri, kullanıcı bilgileri ve uygulama, oyun ilerlemesi gibi verileri de sileceğini bilmelisiniz. Bu işlemi gerçekleştirdiğinizde geri almanın yolu yoktur.
Aşağıdaki adımları izleyin: Ayarları açın. Uygulamalar -> Uygulamalar listesi üzerine dokunun. Uygulama üzerine dokunun. Ardından, Depolama üzerine dokunun ve Önbelleği sil ya da Verileri sil tuşu üzerine dokunun.
Ayrıca, telefonunuzda yüklü olan uygulamanın veya oyunun en son sürümüne sahip olduğunuzdan emin olun. Uygulamayı kaldırın ve güncellenmiş sürümü Google Play’den tekrar yükleyin.
Güncellemeden sonra birden fazla uygulamada bu sorunla karşılaştıysanız, önbellek dosyalarını silmenizi öneririz. Bu amaçla, aşağıdaki adımları izleyin:
Telefonunuzdaki kurtarma moduna önyükleyin.
Bu mod altında, “Önbellek bölümünü sil” e dokunun.
Bu moddan çıkın.
Bundan sonra bile sorun yaşanıyorsa ve belirli bir uygulama sorunluysa, uygulama geliştirici ekibiyle iletişim kurun. Bu konuda size daha fazla yardımcı olabilirler.
5. Samsung Galaxy güncelleştirmeden sonra, açılış ekranında kalıyor
Şimdi de, Samsung m20 sorunları arasında yer alan başka bir sorun olan, açılış ekranında kalma sorununa değinelim. Telefonunuzu yakın zamanda OTA ile güncellediniz ve önyükleme logosunda kaldınız. Bu sorun başınıza geldiyse, yalnız değilsiniz. Birçok internet forumunda, kullanıcılar bu sorunu yaşadıklarını tarif etmişlerdir. Bu sorun çoğu zaman bozuk dosyalar ve önbellek verileri nedeniyle olur. Güncelleme işlemi sırasında, genellikle önbellek dosyaları karışık hale gelir ve telefonun normal çalışmasını engelleyebilir. Bu nedenle, bu gereksiz dosyaları temizlemek gerekebilir.
Aşağıdaki adımları uygulayın:
Telefonunuzu kurtarma moduna getirin, Cache Önbellek Bölümünü Sil seçeneğini seçip işlemi gerçekleştirin. Telefonunuzu yeniden başlatın. Yapabileceğiniz diğer şey fabrika ayarlarına sıfırlamaktır. Bu, önyükleme ekranında kalma sorununu gidermek için uygulanacak en iyi eylemdir. Ancak, bilmeniz gereken bir şey, bu işlem telefonunuzun dahili hafızasını tamamen siler. Bu işlem sırasında telefonda kayıtlı olan her şey silinir. Samsung Galaxy M20 akıllı telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlamak için aşağıdaki adımları izleyin:
Kurtarma moduna yeniden başlatın. “Verileri sil / fabrika ayarlarına sıfırla” üzerine dokunun ve işlemi gerçekleşltirin. Bu işlem tamamlandıktan sonra bu moddan çıkın ve telefonunuzu yeniden başlatın.
Yukarıdaki iki çözüm, önyükleme ekranında kalma probleminin giderilmesi için yeterlidir. En kötü durumda, cihazı brick durumundan çıkartmak için üretici yazılımını yani orjinal Rom’u yeniden kurmanız gerekebilir.
6. Düşük performans ve Kararsız Android arayüzü
Samsung Galaxy M20 akıllı telefondaki performans ve kararlılık sorunlarının üstesinden gelmek için bazı hızlı öneriler:
Telefonunuzu uzun süredir kullanıyorsanız, muhtemelen telefonunuzda toplanmış çok sayıda lüzumsuz veri oluşmuştur ve bu durum telefonun performansını olumsuz yönde etkiliyordur. Ayarlar -> Depolama’yı açın ve ardından Şimdi Temizle üzerine dokunun. Bu, telefonunuzdaki önbellek verilerini temizleyecektir.
Telefonunuzu daha detaylı şekilde temizlemek istiyorsanız, telefonunuzdaki tüm önbellek bölümünü silebilirsiniz. Bu telefonunuzda bulunan her önbellek dosyasını kaldıracaktır. Bunun için, sadece kurtarma moduna önyükleme yapın ve telefonunuzda “Önbellek bölümünü sil” işlemini gerçekleştirin.
Telefonunuzdaki orijinal performansı ve kararlılığı geri yüklemek için yapabileceğiniz bir şey daha var. Kurtarma modunu kullanarak, telefonunuzda fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi yapabilirsiniz.
Yukarıdaki öneriler, orijinal performansı geri getirmenize yardımcı olacaktır. Telefonunuzu daha da hızlı hale getirmek için aşağıdaki öneriler yararlı olacaktır:
Kullanılmayan uygulamaları devre dışı bırakın. Şimdiye dek kullanmamış olduğunuz ve gelecekte kullanılması muhtemel olmayan birçok uygulama telefonunuzda yüklü olabilir. Bu nedenle, bu istenmeyen uygulamaları telefonunuzdan kaldırın. Bu işlem telefonunuzdaki genel performansı artıracaktır.
Üçüncü taraf launcher uygulamasına geçin. Samsung, kullanıcı arayüzlerinde birçok değişiklik yapmasına rağmen, üçüncü taraf launcher uygulamalarına göre bir miktar daha yavaştır. Nova Launcher kullanmanızı öneririz veya siz başka alternatifler bulabilirsiniz.
Telefonunuzdaki animasyonları özelleştirin. Geliştirici Seçenekleri sayesinde animasyonları kolayca özelleştirebilir, bazı animasyonları kapatabilir ve akıllı telefonunuzu hızlandırabilirsiniz.
Geliştirici Seçeneklerini kullanarak yapabileceğinizden daha fazlası var daha fazla performans için DPI değerini düşürebilirsiniz.
7. Samsung m20 şarj sorunu
Hiç şüphesiz, pil ömrü akıllı telefonlarımızın en önemli özelliklerinden biri haline geldi. Şimdi de sıra, Samsung m20 sorunları içerisinde önemli bir yeri olan samsung m20 şarj sorunu problemine geldi. Daha uzun pil ömrü, kullanıcılar için daha iyidir. Telefonunuzda zayıf pil ömrü veya hızlı pil bitirme problemi yaşıyorsanız, bu durum uygulamalardan veya son güncellemelerden kaynaklanmış olabilir. İşte telefonunuza uygulayabileceğiniz bazı yararlı öneriler:
Telefonunuzu yakın zamanda güncellediyseniz, güncelleme işlemi bu soruna sebep olmuş olabilir. Bu sorunu çözmek için, telefonunuzdaki önbellek dosyalarını temizlemenizi öneririz.
Ardından, fabrika ayarlarına sıfırlamayı düşünebilirsiniz. Yakın zamanda güncelleme yapan ve daha sonra bu sorunla karşılaşan kullanıcılar bu işlemi gerçekleştirmelidir. Bu işlem telefonunuzdaki pili kalibre eder.
Ayrıca Ayarlar> Pil> Pil Kullanımı> Diğer> Pil kullanımını optimize et öğesine gidin ve ‘Tüm Uygulamalar’a dokunun. Bu işlem uygulamaları pili dikkatsizce kullanmasını engleler.
Ardından, arkaplan uygulamalarını gözlemlemek için Geliştirici Seçeneklerini kullanmanızı tavsiye ederim.
Pil ömrünü anormal şekilde tüketen bazı uygulamalar olabilir. Geliştirici Seçeneklerini kullanın, pil kullanımını ve diğer yararlı istatistikleri görebileceğiniz ‘Çalışan Servisler’ sekmesini bulabilirsiniz. Böylece, çok fazla pil tüketen uygulamaları devre dışı bırakabilir veya kaldırabilirsiniz.
En önemlisi, telefonunuzdaki kullanılmayan (bloatware) uygulamaları devre dışı bırakmalısınız. Bu, telefonunuzda daha iyi performans, istikrar ve daha iyi pil ömrü elde etmenize yardımcı olacaktır.
Daha iyi pil ömrü için, Facebook ve benzeri sosyal uygulamaların lite versiyonlarını kullanmanızı tavsiye ederim çünkü pil ömründen daha fazla yararlanmanıza yardımcı olur ve samsung m20 şarj sorunu problemini çözer.
8. Kendi kendine kapanma ve yeniden başlatma sorunu
Bu tür problemlerin gözlemlenmesi biraz nadirdir. Ya telefonumuzu güncelledikten sonra ya da telefon uzun süredir kullanılıyorsa böyle bir durum oluşabilir. Durum ne sebepten kaynaklanırsa kaynaklansın ,bu sorunu çözmek için tavsiyelerimiz var.
Samsung Galaxy M20 akıllı telefonda beklenmedik şekilde kapanma ve yeniden başlatılma sorunu ile ilgili bazı öneriler.
Telefonunuzda yakın zamanda bazı ayarları değiştirdiyseniz, belki telefonunuzbu davranışı gösterebilir. Bu nedenle, telefonunuzun ayarlarını sıfırlamayı denemelisiniz.
Ayarlar-> Sıfırla-> Ayarları Sıfırla -> Bu işlemi gerçekleştirin. Bu, tüm ayarları varsayılan yapılandırmaya çevirir. Bu seçeneği kullanırsanız verilerinizi kaybetmezsiniz.
Telefonunuzun normal çalışmasına direnen uygulama veya uygulamalar olabilir. Bu sebeple, telefonunuzdaki uygulamaları gözlemlemelisiniz ve şüpheleniyorsanız, onları devre dışı bırakmalısınız ya da kaldırmalısınız.. Büyük olasılıkla sorun çözülecektir.
Ayrıca, telefonunuzu yakın zamanda güncellediyseniz, önemsiz dosyaları telefonunuzdan silmeniz tavsiye edilir. Bunu yapmak için, telefonunuzdaki Depolama ayarlarını açmanız ve Şimdi Temizle üzerine dokunmanız gerekir. Bu işlem, gereksiz ve süresi dolmuş dosyaları telefonunuzdan silecektir.
Telefonunuzda fabrika ayarlarına sıfırlama yapmanızı da öneririz. Bu, telefonunuzda bir hata veya sorunun devam etmemesi için telefonunuzu tamamen temizleyecektir. Telefonunuzda
fabrika ayarlarına sıfırlama yapmak için kurtarma modunu kullanın veya telefonunuzdaki Yedekle ve sıfırla menüsünü açın.
Bu tavsiyeler sorununuzu çözmediyse tüm sistem Rom’unu telefonunuza tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz.
9. Galaxy M20’de Düşük Hoparlör Sesi
Düşük hoparlör ses seviyesi söz konusu olduğunda, muhtemelen iki şey olabilir; Ya telefonun hoparlörü yeterince ses çıkarmıyordur ya da medya dosyası yeterince kaliteli değildir. Ayrıca, donanımsal bir problem de mevcut olabilir. Android telefonlarda bu tür sorunları çözmek için bazı yararlı sorun giderme çözümlerimiz var. İşte telefonunuza uygulayabileceğiniz düzeltmeler:
Her şeyden önce, telefonun hoparlörünü dikkatlice inceleyin. Hoparlör üzerinde bir miktar toz olabilir. Bu delikleri temizlemelisiniz, üzerlerinde küçük parçacıklar olabilir. Bunları çıkarmak için bir iğne kullanabilirsiniz. Bunu yaparken dikkatli olun telefonunuza fiziksel olarak zarar vermeyin.
Bazen, bu tür sorunlar güncellemeden hemen sonra ortaya çıkar. Bu nedenle, önbellek verilerini silmek ve fabrika ayarlarına sıfırlamak gibi bazı temizlik işlemlerini yapmanızı öneririz. Bu, telefonunuzdaki orijinal hoparlör sesini tekrar elde etmenize yardımcı olacaktır.
Ayrıca, sorun oynatmakta olduğunuz medya dosyasına bağlıysa, Speaker Boost gibi üçüncü taraf uygulamaları kullanabilirsiniz. Bu uygulama çıkış hacmini attırır, böylece müzik dosyalarınızı daha yüksek sesle dinleyebilirsiniz.
10. Samsung m20 şebeke sorunu
Şebeke sorunlarının daha sık olduğu bir bölgede yaşıyorsanız, telefonunuzda yapabileceğiniz hiçbir şey yoktur.
Eğer sorun bundan kaynaklanmıyorsa , aşağıdaki öneri Samsung Galaxy m20 akıllı telefonunuzdaki samsung m20 şebeke sorunu problemlerinin çoğunu çözecektir.
Öncelikle, SIM kart tepsisini çıkartın, iyice temizleyin ve telefonunuzu tekrar takın. Bu SIM kartın yerleştirilmesinden kaynaklanan sorunları çözer ve ağ sinyallerinde iyileştirmeler meydana gelir.
Ayrıca, telefonunuzdaki ağ ayarlarını sıfırlamanızı tavsiye ederiz. Bu, telefonunuzda ağ sorunlarına neden olan eski ayarları ve bağlantıları kaldıracaktır
Sorun bir güncelleme işleminden sonra ortaya çıktıysa, telefonunuzda bir sıfırlama işlemi yapmanız daha akıllıca olur. Bu telefonunuzdaki tüm sorunları çözmelidir.
Hiçbir şey işe yaramazsa, SIM Kart operatörüne danışın.